1.9.2014

GRAFIIKKA: 10 vinkkiä Adobe Illustratorin aloittelijalle

Mikä on Adobe Illustrator?
Adobe Illustrator on Adoben kehittämä vektorigrafiikan luomiseen suunniteltu ohjelma. Vektorigrafiikkaa voi skaalata lähes loputtomiin ilman, että kuvan laatu huononee (vrt. pikseligrafiikka). Adobe Illustrator on täydellinen ohjelma logojen ja monimutkaisten kuvien luontiin. Vertailussa Adobe Photoshopiin Illustratorissa ei ole yhtä paljon erilaisia työkaluja kuvien muokkaamiseen.

Voit tutustua Adobe Illustratoriin alla olevasta linkistä:
->Linkki<-


-


10 vinkkiä aloittelijalle

1. Tutustu Bézieriin
Bézierin pisteisiin ja kurveihin pitää tutustua, ennenkö voit oppia Illustratorin ammattimaisen käytön. Bézier-työkalun avulla voit luoda periaatteessa minkä tahansa muotoisia kurveja ja muotoja. Käyttämällä Alt/Shift-näppäimiä kynätyökalua käyttäessä voit aloittaa monimutkaisten muotojen hahmottelemista. Paras neuvo on vain harjoitella ja harjoitella kunnes osaat.

2. Piirrot ja polut
Alkuperäisesti Illustrator paksuuntaa piirtosi 1pt paksuisella mustalla viivalla.Voit vaihtaa viivan väriä ja paksuutta jälkeenpäin käyttöliittymän yläosasta.

3. Ulkonäköpaneeli
Nähdäksesi nopean arvion viivoistasi ja täytöistäsi minä hetkenä hyvänsä, käytä Ulkonäköpaneelia (Appearance panel). Voit myös muuttaa viivan paksuutta ja väriä sieltä, sekä voit nimetä viivojasi nopeaa navigointia varten.

4. Helpot pensselit
Jos luulit, että Illustrator on suorien viivojen ja valmiiden muotojen muokkaamista, olit väärässä. Voit käyttää pensselia samanlailla kuin muissakin grafiikkaohjelmissa. Voit selata Illustratorin valtavan pensselikokoelman läpi ja valita sieltä itsellesi parhaiten sopivan. Kaksoisklikkaamalla pensseliä työkalupakissa, voit muokata pensseliä vielä enemmän. Mahdollisuudet ovat loputtomat.

5. Symbolien käyttö
Symbolit ovat helppo ja nopea tapa luoda kuvia. Jos esimerkiksi haluat piirtää lintuparven; piirrä 1 lintu, lisää se symbolilistaan ja voit minä hetkenä tahansa luoda samanlaisen linnun 1 hiiren painalluksella. Lisäksi voit muokata symbolin väriä, kokoa ja muita ominaisuuksia helposti.

6. Vääntele helposti
Jos kuvasi näyttävät liian yhdennäköisiltä, voit käyttää efektityökalua vääntääksesi, kääntääksesi tai puristaaksesi kuvaa erilaiseksi.

7. Vaihda objektin tyyppiä nopeasti
Yksi mahtavista ominaisuuksista Illustratorissa on tyyppi-työkalut (Type tools). Se on helppo kuvan yhden osa muokkaamiseksi(voit muuttaa muokattavan osan valitse-työkalulla). Nyt voit muokata valitsemaa osaasi vaikka kolmiuloitteiseksi, muokata sen pintaa rosoiseksi tai lisätä siihen varjon.

8. Samojen objektien valitseminen
Kun olet tutustunut enemmän kompleksien kuvien muokkaukseen, voit haluta muokata kaikkien saman väristen objektien väriä samaan aikaan. Valitsemalla kaikki samanvärisen objektit, ota käyttöön valitse samat-työkalu. Nyt voit muokata kaikkia valitsemiasi objekteja.

9. Helpot taivutukset
Illustratorissa on muutamia tapoja luoda gradientteja. Paras niistä on Taivuta-työkalu (Blend tool). Luo kaksi kuviota eri väreillä, ja sitten Taivuta-työkalua hyväksikäyttäen; paina ensimmäistä objektia ja sitten seuraavaa. Nyt kuviosi pitäisi sulautua yhteen sekoittaen toistensa värit keskenään. Voit myös muokata taivutustapaa tuplaklikkaamalla Taivuta-työkalua.

10. Suorat ja kurvit viivat
Illustratorin kynätyökalun avulla voit luoda helposti sulavia kurveja, niin kuin aikaisemmin opetettiin. Kuin myös kurveja, voit myös luoda helposti suoria viivoja kynällä, jotka voivat taipua vaikka tasan 90 astetta.

-

Alkuperäinen sivu ohjeista alla (englanninkielinen):
->Linkki<-