28.9.2014

GRAFIIKKA: Lopputyö

Grafiikkakurssin lopputyönä oli luoda Illustrator-tutoriaali tietyn kuvan luomiseen kuvia ja ohjeita käyttäen. Itse päätin tehdä tutoriaalin, kuinka luoda 2 ninjaa.

Tutoriaali

1. Luo täydellinen ympyrä create object-työkalulla shift-näppäintä painaen.
2. Luo nelikulmio create object-työkalulla.


3. Siirrä rektaali ympyrän taakse painamalla oikeaa hiiren painiketta ja valisemalla send to back. Luo ympyräkulmainen nelikulmio create object-työkalulla. Tee tästä objektista ninjalle jalka. Kopioi objekti ja luo toinen samanlainen toiseksi jalaksi.


4. Liitä vielä kaksi samaa objektia ja käännä niitä 45 astetta, ja aseta ne ninjalle käsiksi. Muuta objektien järjestystä oikealla hiiren näppäimellä.


5. Luo ensiksi täydellinen ympyrä ja sen päälle ellipsi. Valitse molemmat objektit ja poista ellipsi shaper builder-toolilla alt-näppäintä pohjassa pitäen.


6. Siirrä puolikuu ninjan pään päälle. Tästä tulee ninjan maskin silmien aukko. Lisää 2 pistettä silmiksi.


7. Valitse molemmat jalat, ja yhdistä ne yhdeksi objektiksi painamalla oikeaa hiiren näppäintä ja valitsemalla "group". Tee sama käsille sekä silmille. Tämän jälkeen valitse kaikki objektit, sekä mene window-valikkoon, ja valitse sieltä align-palette. Keskitä objektit.

8. Valitse kaikki objektit paitsi silmät, ja vaihda objektien paksuutta vasemmasta yläkulmasta stroke-kohdasta. Muuta koko kolmeksi.

9. Valitse kaikki objektit paitsi ninjan naama. Vaihda objektien täytön väriä täydelliseksi mustaksi (#000000), ja reunan väriksi #333333, eli harmaa.


10. Kopioi valmis ninja ja liitä se toisen viereen.


11. Valitse toisen ninjan jalka (valitsee molemmat, jos olet tehnyt kaiken oikein). Paina hiiren oikeaa näppäintä ja valitse ungroup. Nyt voit kääntää vain toista jalkaa kerrallaan. Tee ninjoille hauskat asennot.


12. Rajaa kuva sopivan kokoiseksi.


13. Luo uusi layer, eli taso oikealla sijaitsevasta valikosta. Siirrä taso ensimmäisen taakse.


14. Luo rektaali, ja vaihda sen väri haluamaksesi (nurmeksi, hiekaksi, kiveksi).


15. Yhdistä layerit draggaamalla ylempi taso alemman päälle.


Olet nyt luonut 2 ninjaa. Voit muokata kuvaa haluamallasi tavalla. Yllätä ystäväsi hienolla tekemälläsi ninjakuvalla!

Valmis kuva