2.2.2015

VERKKOYMPÄRISTÖ: Mobiililaitteet

Mobiililaitteiden riskejä

Langattomat verkot
Maksuttomissa langattomissa verkoissa, kuten kirjastossa tai kahvilassa, vieressäsi voi olla hakkeri, joka tutkii juuri tietojasi verkon kautta. Monet ihmiset eivät usko tämän olevan mahdollista, mutta se on. Vinkkinä on olla käyttämättä pankkitiliäsi, sähköpostiasi tai sosiaalisia verkkoja suojaamattomissa verkoissa.

Sovellukset
Monissa ilmaisohjelmissa on vain tarkoituksena tartuttaa laitteessi tai vakoilla sitä. Kun lataat ohjelmia Google Playsta tai App Storesta, voit lukea mitä lataamasi ohjelma haluaa laitteellasi käyttää. Voit huomaamattasi antaa sovelluksen lukea viestisi, yhteystietosi ja kuviasi kysymättä.

Mobiililaitteilla ei myöskään olla niin varuillaan kuin esimerkiksi tietokoneella selatessa. Useat ihmiset uskovat, ettei mobiililaitteille löydy viruksia. Tee itsellesi palvelus ja tarkista omat laitteesi virusten varalta.

USB-laitteiden riski

USB:n avulla on todella helppo tartuttaa laitteesi, sillä se yhdistetään suoraan virukseen johdolla. Älä missään nimessä lataa laitteitasi USB:n kautta julkisilla paikoilla. Nykyaikana on kehitteillä USB-kondomi, joka estää haluamattomien tiedostojen kulun johdon kautta.

Muokattu 2.4.2015