8.2.2015

VERKKOYMPÄRISTÖ: Tietoturvapalvelut, -laitteet ja -ohjelmistot

Tehtävänäni oli etsiä tietoa tietoturvapalveluista, -laitteista ja -ohjelmistoista. Valitsin jokaisesta osiosta yhden omasta mielestäni hyvän ja selitin kaikista jonkin verran tietoa. Voit lukea myös linkeistä lisää halutessasi.

Tietoturvaohjelma
Itse pidän henkilökohtaisesti Avast!-virustentorjuntaohjelmasta. Siinä on helppokäyttöinen ja kaunis käyttöliittymä. Se on myös teknisesti hyvä ja omaan tarpeisiin muokattava. 2 vuoden käytön jälkeen minulle ei ole tullut viruksia lainkaan. Avast! on arvioitu monella sivustolla ensimmäisellä sijalla, jonka uskon täysin.

Hyvä puoli on, että Avast! on täysin ilmainen. Hyvän palvelun voi saada myös maksamatta, jos etsii niitä.

Lisää voit lukea täältä.

Tietoturvalaite
Watchguard Firebox on reititin kehitetty kaiken kokoisille yrityksille, joka tarjoaa suojaa Internetin uhkatekijöiltä. Laitteessa on sisäänrakennettu palomuuri, yli 10 Ethernet-, sekä 2 USB 2.0-porttia.

Lisää voit lukea täältä.

Tietoturvapalvelu
Tietoturvapalvelut ovat lisäpalvelu laajakaistayhteyteen, jonka avulla voi suojautua internetin uhkatekijöitä vastaan. Palvelu perustuu laitteisiin (tietokoneet ja mobiililaitteet) ladattaviin ohjelmiin. Uusimmissa laajakaistayhteyksissä tulee ilmaiseksi mukaan tietoturvapalvelu, joten siitä ei erikseen tarvitse maksaa.

Omassa käytössäni on Soneran tietoturva. Palvelussa on erikseen mobiililaitteille ja tietokoneille omat ohjelmat. Mobiilipalvelu suojaa yleisimmiltä uhilta. Ohjelmassa on myös ominaisuutena mahdollisuus tyhjentää hukassa olevan laitteen tiedot identiteettivarkauksien varalta. Myös paikannusominaisuudella voit hankkia laitteesi takaisin. Palvelun hinta on tosin 2,90€/kk.

Laajakaistan tietoturvaohjelmasta en kerro, koska käytän yllä mainittua Avast! virustentorjunta-ohjelmaa.

Lisää Soneran tietoturvapalveluista voit lukea täältä.

Muokattu 1.4.2015