4.3.2015

LINUX: Ubuntun asennus

Hyper-V:n käyttöönotto

Hyper-V on ohjelma, jolla voi luoda virtuaalisia laitteita, joissa voi esimerkiksi opetella käyttämään eri käyttöjärjestelmiä. Hyper-V on myös valmiina 2008 ja uudemmissa Windows Servereissä. Hyper-V toimii vain x86-64 järjestelmissä.

Ohjelma ei ole asennettu oletuksena Windows 8 Professional ja  Enterprise-järjestelmissä, mutta sinun ei silti tarvitse ladata sitä. Windowsin ominaisuuksista voit asentaa tarvitsemasi ohjelmat.

Asennettuasi Hyper-V:n, käynnistä Hyper-V Manager. Jos haluat virtuaalikoneesi kykenevän yhdistämään verkkoon, seuraa alla olevaa ohjetta. Jos se ei kiinnosta, voit skipata sen.

Verkon käyttöönotto

Aloita luomalla uusi Virtual Switch. Oletusasetukset pitäisivät olla OK, mutta muista valita Internettiin yhdistynyt adapteri (Wi-Fi tai Ethernet-kaapeli).

Virtuaalikoneen luonti

Luo uusi Virtual Machine. Uuden ikkunan pitäisi avautua, jossa asetetaan sopivat asetukset virtuaalikoneelle. Voit muuttaa asetuksista koneen levytilan, RAM:in ja muita simppeleitä asioita. Jos haluat koneen kykenevän yhdistämään Internettiin, konfiguroi äskettäin tekemäsi virtual switch siihen.

Tässä vaiheessa sinulla on varmaan käyttöjärjestelmän ISO-tiedosto, jossa on järjestelmän asennustiedostot. ISO-tiedosto asetetaan virtuaaliseen CD-driveen.

Aloitus

Luotuasi koneesi, sinun pitää käynnistää se käyttääksesi sitä. Oikea-klikkaa äskettäin tehtyäsi virtuaalista konetta, ja valitse Start. Hetken odotuksen jälkeen valitse Connect. Jos teit asiat oikein, edessäsi pitäisin näkyä käyttöjärjestelmän asennus-ikkuna.

Muista sammuttaa virtuaalikoneesi käytön jälkeen Hyper-V Managerista.